Huidscan

Ben je benieuwd wat er zich ònder jouw huid afspeelt? Pigmentschade, talg en fijne lijntjes die wij (nog) niet kunnen waarnemen met het blote oog kunnen wij zien met de huidscan. Bij Skinlab kun je terecht voor een professionele huidscan. Naar aanleiding van de resultaten van de huidscan met de Observ520X weet je direct wat zich onder jouw huid afspeelt en krijg je antwoord op alle vragen!

Wat is een huidscan?

Bij Skinlab werken we met de allernieuwste sQinno Observ 520X, een geavanceerd huidanalyse apparaat, waarmee we tot in detail in jouw diepere huidlagen kunnen kijken. Iedere huidverandering ontstaat namelijk in deze diepere huidlagen en wordt vaak pas (veel) later zichtbaar aan je huidoppervlak. Goed dus om tijdig preventief huidonderzoek te doen en te weten wat zich onderhuids afspeelt! Geen aannames, maar concrete inzichten op basis van de werkelijkheid. De huidscan is een echte eye-opener!

Waarom is een huidscan zo waardevol?

Naar aanleiding van de resultaten van de huidscan met de Observ520X, is de basis gelegd voor een succesvol behandelplan. Hoe meer we van jouw huidconditie weten en kunnen zien, des te beter we ons behandelplan en onze adviezen op jouw wensen en huidbehoeftes kunnen afstemmen. Op die manier bereiken we samen zo snel mogelijk het gewenste resultaat. Tijdens het behandeltraject worden er ook tussentijdse foto's gemaakt om de voortgang bij te houden en de foto's met elkaar te kunnen vergelijken. Door de huidscan uit te voeren kunnen we nauwkeurig vertellen welk huidtype jij hebt en welke huidproblemen er aanwezig zijn. 

 

Wat kan je zien bij een huidscan?

Met de skinscan maken we het onzichtbare in jouw huid zichtbaar. De gepatenteerde technologie maakt gebruik van fluorescentie en gepolariseerd licht. We maken met de skin scan zes verschillende foto’s met diverse filters. Zo krijgen we een uitgebreid en objectief beeld van jouw huid, je huidstructuur en je diepere huidlagen.

 

Het volgende kunnen we waarnemen hoe het zit met:

 • Pigmentverschuivingen en pigmentatiestoornissen.
 • Zonbeschadiging.
 • Verdeling van melasma pigmentatie over je huid.
 • Vochtgehalte.
 • Talgproductie.
 • Vasculaire gebieden; roodheden, couperose en rosacea.
 • Huidoppervlaktetextuur, diepte van littekentjes.
 • Huidveroudering; diepte van de aanwezige fijne lijntjes en rimpels.
 • Verstopte poriën.
 • Gevoelige, dunne, kwetsbare huid.
 • Huidirritaties.

Ook kunnen we precies jouw huidtype bepalen en krijgen we een gedetailleerd beeld van je huidconditie en huidproblemen.

De foto’s van je gezichtsscan analyseren we en daarna bespreken we de uitkomsten samen. Deze krijg je ook direct per mail doorgestuurd zodat je er thuis nog eens rustig naar kan kijken.

Waar moet ik rekening mee houden?

 • Als je bij je afspraak een huidscan krijgt vragen wij om je huid goed te reinigen een uur voordat je naar de afspraak komt
 • Draag geen make-up of Spf Dagcrème
 • Kom dus echt met een schone huid anders krijgen we geen realistisch beeld van jouw huid
 • De dag voor de afspraak kun je jouw skincare routine gewoon uitvoeren zoals je dat altijd gewend bent om te doen.
 • Wist je dat 70% van het resultaat behaald wordt met thuisproducten? De overige 30% behaal je door behandelingen in de salon. Daarom kunnen wij huidverbetering niet zonder jouw dicipline en vertrouwen.

Goed om te weten:

 • De skinscan is volledig veilig, ook tijdens zwangerschap
 • Wij kunnen zelfs zien hoe jouw huid er over 5 tot 7 jaar uitziet als je niks aan je huid zou doen. Dit kan confronterend zijn, maar hier hoef je niet van te schrikken! Door het plannen van jouw afspraak kunnen wij jouw huidproblemen verhelpen, voorkomen of uitstellen.
 • Wij adviseren de huidscan 2 tot 4 keer per jaar te herhalen. Zo kunnen we jou bijsturen waar nodig en de resultaten blijven bekijken.

Ervaringen

“Een behandeling bij iris is super gezellig! Goede duidelijke uitleg en kijkt echt naar wat voor jou nodig is. Is open en eerlijk, probeert je niet zomaar iets aan te smeren maar gaat echt voor het gewenste resultaat!“

- Leonie

“Super enthousiast persoon met grote kennis van haar vak. Fijn persoon die je echt helpt en serieuze adviezen geeft zonder opdringerig te zijn. Top vakvrouw zeker aan te raden. Ik ben inmiddels vaste klant geworden.“

- Jaco

“Ik heb weer lekkere zachte voetjes. Zo heerlijk, even een momentje voor jezelf! Iris werkt heel netjes en hygiënisch. Het is altijd gezellig bij der!“

- Shannen

“Sinds kort kom ik voor mijn huid bij iris. Ze weet waar zij mee bezig is. Samen werken wij naar een mooie huid! Ik raad het iedereen aan om langs te gaan. Happy!!“

- Rosa

"Perfect! Voelde mij erg op mijn gemak en ben zeer benieuwd naar het resultaat."

- Anouk

"Het was weer heerlijk! Iris geeft een lekkere en goede behandeling en word altijd blij van der!"

- Lianne

Boek een afspraak in