Meline behandeling

MeLine

Voor de behandeling van hardnekkige pigmentvlekken kunnen we gebruik maken van ME-line. Dit omvat pigmentvlekken zoals melasma (zwangerschapsmasker) of pigment dat niet reageert op andere behandelingen.

ME-line is momenteel de enige behandeling die effectief is voor alle soorten pigmentvlekken en geschikt is voor elke huidskleur. Het behandeltraject duurt ongeveer 4 maanden en kan zelfs pigment aanpakken dat niet reageert op andere therapieën.

Met ME-line kunnen we zowel het hele gezicht als kleine pigmentvlekken en donkere kringen onder de ogen behandelen.

Skinlab by Iris

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan door een overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van de huid. Deze hyperpigmentatie kan worden uitgelokt door diverse factoren, waaronder overmatige blootstelling aan ultraviolet (UV) licht, hormonale schommelingen zoals die optreden tijdens de zwangerschap (melasma), ontstekingsreacties op de huid (post-inflammatoire hyperpigmentatie), en het natuurlijke verouderingsproces (lentigines). Deze triggers kunnen leiden tot een ongelijkmatige verdeling of overmatige accumulatie van melanine in de huid, resulterend in zichtbare, donkere vlekken.

Skinlab by iris

Hoe gaat een MeLine traject in zijn werk?

De eerste ME-line behandeling begint met het aanbrengen van een masker dat werkt als een peeling. Het masker wordt in twee lagen aangebracht en blijft ongeveer 30 minuten op de huid. Tijdens de eerste paar minuten kun je een licht tintelend gevoel ervaren.

De tweede behandeling omvat microneedling waarbij een verhelderend serum wordt aangebracht. Ontdek meer over de voordelen van een microneedling behandeling.

De tweede behandeling omvat microneedling waarbij een verhelderend serum wordt aangebracht. Ontdek meer over de voordelen van een microneedling behandeling.

Voor- en nazorg

Bij Skinlab by Iris behandelen we de huid altijd op een veilige manier om mogelijke risico’s en complicaties te minimaliseren. Voor je peeling behandeling zijn er enkele voorzorgsmaatregelen waar je rekening mee moet houden:

Me-line is niet geschikt voor mensen met de volgende contra-indicaties:

  • Zwangerschap en borstvoeding
  • Actieve herpesinfectie
  • Chemotherapie en/of bestraling
  • Medicijngebruik zoals hormoonzalven, vitamine A medicatie (tretinoïne), roaccutane of antibiotica
  • Auto-immuunziekten
  • Lupus
  • Allergie voor chirurgisch staal

Na de behandeling kan de huid na 1 tot 3 dagen gaan vervellen, wat ongeveer 5-7 dagen kan aanhouden. Soms worden de vlekken na de behandeling eerst donkerder voordat ze afschilferen. Om de beste resultaten met ME-line te bereiken, zijn er specifieke thuisproducten nodig. Deze producten worden uitgebreid besproken tijdens de eerste huidbehandeling en je krijgt een schema mee met stapsgewijze uitleg.

Minimaal 48 uur na de behandeling (of zolang de huid warm en rood is) moet je zon, zweten, zware inspanning, hete baden/douches, sauna, sporten en haarkleuring vermijden. Totdat de huid volledig hersteld is (ongeveer 7 dagen), moet je ook scrubben en pulken vermijden om littekenvorming te voorkomen.

Het is belangrijk om een hoge SPF-bescherming te gebruiken, zoals de Image Skincare Prevention+, evenals de ondersteunende ME-line producten om het herstelproces goed te begeleiden. Bescherm de huid minimaal 14 dagen na de behandeling tegen directe blootstelling aan de zon met een SPF om hyperpigmentatie te voorkomen. Je kunt ook een hoed dragen voor extra bescherming. We raden aan om het hele jaar door dagelijks zonbescherming te gebruiken. Je kunt de ME-line producten thuis hervatten volgens het opbouwschema dat je van ons hebt meegekregen.

Veel gestelde vragen

Tijdens het herstelproces van de ME-line behandeling is het belangrijk om het volgende te vermijden gedurende minimaal 48 uur (vooral zolang de huid warm en rood is): blootstelling aan de zon, zweten, intense lichamelijke inspanning, hete baden, douches, sauna, sporten en het verven van je haar. Totdat je huid volledig is hersteld (meestal na ongeveer 7 dagen na de peeling), moet je ook scrubben vermijden om het risico op littekens te minimaliseren.

Direct na de behandeling kan je huid er rood uitzien en warm aanvoelen. Na de peeling kan je gedurende 3-7 dagen schilfering, vervelling en droogheid ervaren. Het is essentieel om een goede fysische SPF-bescherming te gebruiken en de aanbevolen producten te gebruiken om het herstelproces van je huid te ondersteunen.

Het is belangrijk om de huid te beschermen tegen direct zonlicht door een SPF te gebruiken. Dit advies geldt minimaal 14 dagen na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. Je kunt ook overwegen een hoed te dragen voor extra bescherming. Wij raden aan om het hele jaar door dagelijks zorgvuldig zonbescherming te gebruiken.

Je kunt je normale huidverzorgingsproducten, inclusief fruitzuren, weer gebruiken 6 weken na de laatste ME-line behandeling. Gedurende de hele ME-line kuur dien je uitsluitend ME-line producten te gebruiken. Na de kuur gebruik je thuis altijd 2 avonden per week de ME-line night en eens per week het ME-line home masker.

Na een ME-line behandeling kunnen pigmentvlekken aanzienlijk verminderen, soms tot wel 70% tot 100%, of zelfs volledig verdwijnen. Onderliggend pigment kan echter nog aanwezig zijn, daarom is blijvende zonbescherming essentieel.

Vaak zie je al aanzienlijke vermindering van pigmentvlekken na de eerste behandeling. Voor het aanpakken van dieper gelegen pigment zijn echter meerdere behandelingen nodig.

Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig, met tussenpozen van 6 tot 8 weken.

Sommige pigmentaandoeningen, zoals melasma (ook bekend als zwangerschapsmasker), worden als chronisch beschouwd. Dit betekent dat je na een kuur met ME-line altijd vatbaar blijft voor het ontwikkelen van pigmentvlekken. Het is cruciaal om de adviezen voor thuiszorg nauwgezet op te volgen en eventueel jaarlijks een herhaalbehandeling te overwegen bij Iris in de praktijk.

We adviseren om zelfbruiners gedurende de hele kuur te vermijden. Het gebruik ervan is toegestaan tot maximaal 2 weken voorafgaand aan de eerste behandeling.

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij ook benieuwd welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid? Neem gerust contact met mij op. Ik informeer je graag over de mogelijkheden die bij jouw huid passen.

- Skinlab By Iris