Binnenkort beschikbaar in het aanbod!

Coagulatietherapie

Kleine huidproblemen kunnen vervelend zijn, vooral als ze wrijving veroorzaken met kleding of sieraden, wat irritatie, ontsteking of pijn kan veroorzaken. Gelukkig bieden we oplossingen voor deze problemen! We behandelen verschillende soorten huidoneffenheden.

Skinlab by Iris

Wat zijn huidoneffenheden?

Fibromen, ook bekend als steelwratjes, verschijnen op plaatsen waar de huid regelmatig wrijving ondervindt van kleding of andere huidoppervlakken. Dit kan leiden tot irritatie, ontsteking of zelfs pijnlijke reacties. Dermatofibromen zijn goedaardige bultjes die kunnen ontstaan als reactie op een insectenbeet, een kleine verwonding of spontaan. Ze variëren vaak in kleur, van roodbruin tot paars, en voelen meestal stevig aan. Hoewel dermatofibromen doorgaans niet pijnlijk zijn, kunnen sommige mensen jeuk of gevoeligheid ervaren op de plaats van het bultje. Wratjes worden daarentegen veroorzaakt door een virale infectie in de bovenste laag van de huid. Hoewel wratjes over het algemeen onschuldig zijn, kunnen ze zich verspreiden naar andere delen van het lichaam of naar andere mensen. Afhankelijk van hun locatie kunnen wratjes ongemak veroorzaken tijdens dagelijkse activiteiten zoals lopen of het gebruik van de handen. Daarom kan het verwijderen van wratjes niet alleen helpen om de verspreiding van de infectie te voorkomen, maar ook om fysiek ongemak te verminderen.

Verwijderen van huidoneffenheden

Het verwijderen van deze huidoneffenheden kan niet alleen bijdragen aan een verbetering van het uiterlijk, maar ook aan een verbetering van de fysieke gezondheid en het comfort. Voordat we overgaan tot behandeling, evalueren we de huid om te bepalen of deze geschikt is. Voor de behandeling van moedervlekken verwijzen we je door naar een huisarts.

Skinlab by iris

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Tijdens de behandeling wordt een steriele naald op de SpotAway Plus geplaatst. Met hoogfrequente wisselstroom ontstaan kleine “vonkjes” net voorbij de punt van de naald, wat fulguratie genoemd wordt. Op deze manier worden de huidaandoeningen effectief behandeld, hoewel de behandeling enigszins gevoelig kan zijn. Elke behandeling duurt ongeveer 10 minuten, waarin zoveel mogelijk plekjes worden behandeld. Na de behandeling ontstaat er een korstje op de behandelde plekjes, dat vanzelf geneest. Gedurende maximaal 4 weken na de behandeling wordt blootstelling aan zonlicht en zonnebanken afgeraden. Na de behandeling kunnen er korstvorming, lichte zwelling, roodheid en gevoeligheid optreden, welke binnen enkele uren tot een dag verdwijnen. Voor optimale resultaten zijn doorgaans 2-3 behandelingen nodig, met een tussenpoos van 3 tot 4 weken tussen elke behandelingssessie.

Met welke methode/apparatuur wordt er gewerkt?

Bij skinlab werken we met de SpotAway Plus. Een geavanceerd apparaat dat effectief helpt bij het verwijderen van verschillende huidoneffenheden. Dit omvat onder andere fibromen, steelwratjes, ouderdomswratten, platte wratten, vetbultjes, dermatosis angioma (kersenwratjes), gerstekorrels, talgklierhyperplasie en syringomen.
- Skinlab By Iris

Veel gestelde vragen

Het wordt aanbevolen om geen crèmes of make-up aan te brengen op de behandelde plekjes, niet te zwemmen, geen whirlpool of sauna te gebruiken, en niet te krabben of te wrijven. Douchen is wel toegestaan, maar de behandelde plekjes dienen voorzichtig te worden behandeld en zachtjes afgedroogd.
Er zijn echter situaties waarin de SpotAway-behandeling niet geschikt is, zoals bij diabetes, een pacemaker, actieve huidinfecties, zwangerschap, hart- en vaatziekten, en ernstig vergrote bloedvaten.

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij ook benieuwd welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid? Neem gerust contact met mij op. Ik informeer je graag over de mogelijkheden die bij jouw huid passen.

- Skinlab By Iris