Acne

Het hebben van acne maakt je onzeker en kan een behoorlijke deuk geven in je zelfvertrouwen. Toch ervaart iedereen acne op een andere manier. Waar de één maar enkele puistjes heeft, kampt de ander met een extreme vorm. Ook op latere leeftijd kun je te maken krijgen met acne. Zelf weet ik maar al te goed hoe het voelt om acne te hebben, omdat ik hier zelf ook last van heb gehad. Wellicht heb je al van alles geprobeerd en veel geld uitgegeven maar heeft er nog niets geholpen? blijft de acne telkens weer terugkomen of boek je geen resultaat? Als expert op gebied van acne weet ik wat jouw huid nodig heeft, op een andere multidisciplinaire en holistische manier dan je waarschijnlijk gewend bent, maar wel met blijvend resultaat!
- Skinlab By Iris

Skinlab by iris

Een gepersonaliseerde aanpak

Bij Skinlab doen we niet aan symptoombestrijding of te wel de Quick fix. Het doel is om eerst opzoek te gaan naar de triggers en oorzaken van binnenuit. Ik geloof namelijk sterk dat veel huidproblemen van binnenuit komen. Alleen als je die aanpakt in combinatie met de juiste producten en salon ondersteunende acne behandelingen, komt ook jouw huid terug in balans.

Wat is acne?

Acne is een ontsteking van de talgklieren, die de huid ernstig kan tekenen. Als de talgklieren overmatig talg aanmaken en er een laagje dode huidcellen op de huid aanwezig is, dan kan de uitgang van de talgklier verstopt raken.

Wat zijn de oorzaken van acne?

Ze zitten dan vol met talg, vetzuren, huidschilfers en bacteriën. Deze verstoppingen veroorzaken ontstekingen in je omliggende huid.

 • Mee-eters en whiteheads (comedonen)
  Mee-eters zijn grote, open poriën die talg bevatten dat is geoxideerd door de lucht. Samen met dode huidcellen, vuil en talg zien ze eruit als kleine, zwarte puntjes. Whiteheads zijn verstopte poriën die gesloten zijn aan je huidoppervlak. Ze zijn wit tot lichtgeel van kleur. Als je ze niet op de juiste manier verwijderd, kunnen ze zich ontwikkelen tot een puistje.
 • Rode bultjes (papels)
  Papels zijn rode, pijnlijke, puistjes onder je huidoppervlakte die geen pus bevatten.
 • Puistjes (pustels)
  Pustels zijn rode, ontstoken puistjes die pus bevatten en die bekend staan als het ‘traditionele acne-puistje’. Je huid eromheen is vaak rood en gezwollen. Na het uitbreken veroorzaken ze vaak rode of donkere littekens als je er niet goed mee omgaat.
 • Onderhuidse (pijnlijke) ontstekingen (cysten)
  Cysten, of onderhuidse puistjes, zijn harde, pijnlijke ontstekingen die zich diep in je huid ontwikkelen en zich onderhuids hebben uitgebreid. Meestal genezen ze vanzelf na een aantal weken, maar dit is niet in alle gevallen zo.

Heb je al van alles geprobeerd en kom je maar niet van je acne af? Wellicht kan Skinlab jou helpen. Helaas ben je niet van de een op de andere dag van je acne af. Of je nu beginnende acne of ernstige acne hebt, alle vormen vragen langdurige aandacht en zelfdiscipline maar vooral heel veel geduld! Dat laatste is heel moeilijk, je wilt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk al resultaat zien maar dit is per persoon afhankelijk hoe snel het proces verloopt. Het vraagt om een gepersonaliseerde aanpak afgestemd op jouw huid. Echt maatwerk dus! Dat is precies waar Skinlab zich op richt. We bieden maatwerk in combinatie met een orthomoleculair specialist en werken alleen met krachtige behandelingen en producten die in de diepere huidlagen werken. Veel van onze klanten met acne hebben na de acnetherapie bij skinlab hun huid weer rustig en terug onder controle gekregen. Samen hebben we de oorzaken en triggers van hun acne opgespoord en effectief aangepakt. Alles staat en valt met geduld, vertrouwen en door er bewust mee om te gaan.

Samenwerken bij acne is de sleutel naar succes. Ik kan het namelijk niet zonder jouw hulp. Het resultaat is erg afhankelijk van jouw inzet en discipline. We verwachten van jou dat je thuis dagelijks de door ons geadviseerde huidverbeterings producten gebruikt in je huidroutine. Onze producten zijn speciaal voor jouw huid samengesteld voor een ‘next level aanpak’ met de juiste combinatie aan ingrediënten, volgorde en percentages. Daarnaast verwachten we dat je onze voeding- en leefstijladviezen zo goed mogelijk opvolgt en de voorgeschreven suppletie inneemt als dat nodig is.
- Skinlab By Iris

Veel gestelde vragen

Skinlab is aangesloten bij ANBOS en het SKIN Register en heeft een acne specialisatie en bijbehorende AGB-code. Dit betekent dat je in de meeste gevallen acne behandelingen vergoed kunt krijgen door je zorgverzekeraar. Voorwaarde is wel dat je aanvullend verzekerd bent. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of acnetherapie ook in jouw pakket zit. Belangrijk om te weten is dat producten voor thuisgebruik en suppletie nooit onder deze vergoeding vallen.
 • Tandpasta op je puistje smeren helpt niet om het sneller te laten verdwijnen. Sterker nog: tandpasta irriteert je huid en maakt het soms alleen maar erger.
 • Acne is niet besmettelijk.
 • Acne ontstaat niet door veel zweten. Zolang je je huid direct reinigt nadat je gezweet hebt, is er niks aan de hand.
 • Zonlicht vermindert acne niet. Het kan wel minder opvallen, doordat je huid donkerder wordt. Sterker nog, het maakt het alleen maar erger. Je huid verdikt namelijk door de zon (ook bij zonnebank trouwens) omdat je huid zichzelf wilt beschermen tegen de straling. Daardoor heeft je huid na een paar weken veel meer moeite om het talg af te kunnen voeren. Daarnaast droogt de zon je huid uit, waardoor je huid na verloop van tijd juist meer talg aan gaat maken om je huid soepel te houden. Kortom, meer talg + dikkere huid = meer ontstekingen.
 • Het uitknijpen van je puistjes kan je beter niet doen. Dit beschadigt je huid en hier kunnen blijvende littekentjes achterblijven. Laat dit altijd aan een professional over
 • ‘Je groeit wel over je acne heen’ Een van de grootste misverstanden die ik vaak in de kliniek voorbij hoor komen. Het is zo belangrijk om acne vroegtijdig aan te pakken om littekens te voorkomen bij je zoon of dochter.
 •  

Als je bij je eerste afspraak een huidscan krijgt, vragen wij jou om rekening te houden met het volgende:

 • Reinig ‘s morgens je gezicht alleen met water.
 • Draag die dag geen dagcrème, geen SPF, geen foundation en geen make-up.
 • De dag voor je afspraak kun je jouw huid routine gewoon uitvoeren zoals je gewend bent.