Huidveroudering

Heel simpel. Huidveroudering houden we helaas niet tegen. Hier ontkomt niemand aan en is een normaal proces. Natuurlijk wil je wel zo lang mogelijk de jeugdige looks behouden. Factoren van buitenaf hebben ook invloed op huidveroudering waardoor je sneller oud kan worden. Preventief kun je daar wel nog wat aan doen. Bij Skinlab bieden we diverse behandelingen aan om je hierbij te helpen om het verouderingsproces te vertragen.

- Skinlab By Iris

Skinlab by iris

Wanneer begint huidveroudering?

We krijgen er allemaal mee te maken. Huidveroudering. Dit proces begint eigenlijk al rond je 20ste. Heel langzaam ontstaan er veranderingen in je bovenste huidlagen. Daar merk je zelf nog vrij weinig van. Rond je 35ste of 40ste levensjaar beginnen deze veranderingen zichtbaar te worden. Elke huid is anders waardoor dit proces bij iedereen anders verloopt. De snelheid en de manier waarop jouw huid veroudert ligt deels aan je genen. Maar ook hierbij hebben factoren van buitenaf invloed. Denk hierbij aan zonlicht, stress, roken, en vervuiling. Al deze factoren zetten dit proces in een snellere versnelling. Rook je niet en beperk je blootstelling aan zonlicht? Dan is de kans groot dat je minder snel rimpels en huidverslapping krijgt dan iemand die dat wel doet.

Wat gebeurd er in de huid tijdens het huidverouderingsproces?

De stofwisseling in al je cellen worden trager. Daardoor worden er minder snel nieuwe huidcellen aangemaakt. Hierdoor wordt je huid dunner, slapper en zullen beschadigingen minder snel herstellen.

Hierbij spelen verschillende processen in de huid een rol. Dit zijn: bovenste huidlaag wordt dunner, collageen en elastine wordt steeds minder en hyaluronzuur wordt steeds minder geproduceerd. In een gevorderd stadium van huidveroudering rond de overgang wordt er ook steeds minder talgproductie aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat de huid droger en gevoeliger wordt. Dit alles met als gevolg dat de huid zijn stevige gevoel verlies, minder veerkrachtig is en rimpels ontstaan.

Het huidverouderingsproces kunnen we niet stoppen, wel kunnen we ervoor zorgen dat we het zo lang mogelijk uitstellen. Hoe eerder je aan de slag gaat met het onderhouden van je huid, des te langer profiteer je van een jeugdige en gezonde huid.

De niet chirurgische behandelingen bij Skinlab zijn vooral gericht om het in een optimale conditie te brengen. De behandelingen in de kliniek stimuleren jouw collageen en elastine vezels en zorgen ervoor dat jouw huid zich gezond en snel vernieuwd. Met als resultaat dat je huid er zo lang mogelijk stevig en soepel uit blijft zien.

Om dit te behalen passen we verschillende behandelmethodes toe die ook onderling gecombineerd kunnen worden. Tijdens de eerste afspraak bekijken we jouw huid en doen we een huidscan. We bepalen samen welke behandelingen het beste bij jou ingezet kan worden om het beste resultaat te bereiken. Dit alles hangt wel af van de mate van huidveroudering in jouw huid.  Tijdens de intake wordt dit uitgebreid beoordeeld en besproken wat de beste opties zijn.

Heb je last van fronsrimpels of diepere rimpels die er al een lange tijd zitten? Frons rimpels en lang bestaande rimpels zijn lastig om aan te pakken. In sommige gevallen adviseren we bij Skinlab om hiervoor naar en cosmetisch arts of chirurg te gaan.

Preventief kun je zelf al heel veel doen, maar ook dit vraag om discipline en consequentie. De tips die ik hieronder geef zijn ook vanuit een holistisch inzicht. Bij Skinlab geloven we namelijk dat voeding, leeftsijl een grote invloed hierop hebben. In samenwerking met Romy Noordzij (orthomoleculair therapeut) werken wij samen aan huidverbetering van binnenuit.

  • Bescherm je huid dagelijks met een crème met daarin een spf van 30 of hoger. Hierdoor voorkom je pigmentvlekjes (ook een vorm van huidveroudering), huidverbranding en andere schade ten gevolge van de zon. Op vakantie? Of een lekker dag strand? Smeer je elke 2 uur opnieuw in. Hetzelfde geldt voor de zonnebank!
  • Stop met roken! Door het roken vernauwen je bloedvaten zich, waardoor je bloedcirculatie verminderd. Hierdoor ontstaat er een tekort aan zuurstof in de cellen. Verder zorgen de chemicaliën en nicotine in de sigaretten en sigaren voor een toename van vrije radicalen in je huid. Beide veroorzaken schade in de huid en daarmee een versnelt proces op huidveroudering.
  • Vermijd stress: . dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In deze drukke tijd ervaart bijna iedereen wel eens stress of bevindt zich in een burn-out. Helaas wel een dealbreaker als je je huid wilt verbeteren. Bij stress maakt je lichaam namelijk de hormonen cortisol en adrenaline aan, wat een disbalans creëert in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je lichaam minder goed vocht vast kan houden, er ontstaat een verhoogde aanmaak van talg en vermindert je immuunsysteem. Dus probeer stress echt te vermijden en denk om jezelf!
  • Beperkt de inname van suikers. Suiker bindt zich v ast vast aan je collageen waardoor het gaat verkleven en vervolgens wordt afgebroken. Hallo slappe huid…
  • Neem voldoende nachtrust
  • Eet gevarieerd en gezond. Een gezonde leefstijl en voedingspatroon waarin veel fruit en groente wordt genuttigd. Fruit en groente bevatten veel antioxidanten, die de huid (dna en weefsels) beschermen tegen vrije radicalen. Vind je het lastig om zelf je voedingspatroon of leefstijl aan te passen? In samenwerking met Orthomoleculair therapeut Romy Noordzij kijken we wat voor jou de beste opties zijn. Op deze manier werk je preventief aan huidveroudering!
  • Pas huidverbeteringsproducten toe in je dagelijkse skincare routine. Een huid die niet goed verzorgd wordt, krijgt sneller te maken met huidveroudering. Producten bij Skinlab voor thuisgebruik bevatten zuren en hoogwaardige ingredienten met hoge percentages. Deze producten bereiken de juiste diepte in de huid om daar invloed om uit te oefenen. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend advies om te kijken welke producten geschikt zijn voor jouw huid.
- Skinlab By Iris